У Суражі на Тернопіллі тисяча вірян вперше молились українською (Відео)

 

На Тернопільщині у селі Сураж відбулося перше Богослужіння в Помісній Українській Церкві. Ще в січні більшість жителів села захотіли перейти до Православної Церкви України. Дев’ятсот селян підтримали таке рішення на зборах громади.  25 січня архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор підписав указ про прийняття парафії храму Різдва Пресвятої Богородиці до складу Тернопільської єпархії.

 

Нового настоятеля парафії Різдва Пресвятої Богородиці протоієрея Володимира Гонтара Сураж урочисто зустрічав усією громадою. День, коли в храмі відбулося перше Богослужіння українською мовою, мешканці села назвали історичним. Сльози радості були майже у кожного з парафіян, – повідомляють у Тернопільській єпархії православної церкви України.

 

15 лютого, у свято Стрітення Господнього, у храмі Різдва Пресвятої Богородиці в Суражі Літургію звершив Шумський благочинний протоієрей Маколай Бабій.

 

 

Попередня стаття

П’ять повітряних куль освітили набережну Тернопільського ставу (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі юні флорболісти змагаються за першість (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.