За відвідування тернопільських дитсадків платити доведеться, – міська рада

Плата за відвідування міських закладів дошкільної освіти буде і надалі нараховуватися тим батькам, чиї діти не зареєстровані у Тернополі. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради.

 

Нагадаємо, вчора, 18 лютого, тернопільські матусі виграли Львівський апеляційний суд, де йшлося про скасування 1215 гривень за навчання іногородніх дітей у дитсадках.

 

Натомість сьогодні у міській раді зазначили, що судове рішення нічого не змінює.

 

– Договори укладаються на основі рішення виконавчого комітету «Про погодження примірної форми договору про надання освітніх послуг», а це рішення не розглядалося у суді. Окрім того, плата за відвідування садочків була визначена рішенням сесії Тернопільської міської ради від 24 лютого 2017 року.

 

По-друге, рішенням суду було відновлено дію наказу управління освіти і науки «Про становлення плати в закладах дошкільної освіти за перебування дітей, які не зареєстровані у місті Тернополі». Про визнання нечинним саме цього рішення позивачам відмовив апеляційний адміністративний суд м. Львова. Саме тому договори, які до цього часу уклали батьки іногородніх дітей, є чинними і підлягають обов’язковому виконанню, – йдеться у повідомленні.

 

На сьогодні тернопільські заклади дошкільної освіти відвідує близько 650 іногородніх дітей, за навчання більшої половини яких (понад 400 дошкільнят) оплату здійснюють органи місцевого самоврядування, де вони зареєстровані: Байковецька, Залозецька, Великогаївська, Білецька ОТГ, а також Тернопільська районна рада. За відвідування ще майже 200 осіб  – укладено відповідні договори з їх батьками.

 

Попередня стаття

У центрі Чорткова під землею знайшли кімнату

Наступна стаття

“Освіту купили, роботу відбули”, – тернополяни про довіру до лікарів (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.