Тернопільські студенти шиють одяг бійцям з віршами (Відео)

 

Віршовані рядки на підкладці військового одягу. Оригінальні водонепроникні плащі шиють тернопільські студенти. Побажання пишуть самостійно, сподіваються, так зігріють серця наших захисників.

 

– Повертайся, будь ласка, живим, я прошу тебе небагато й немало. Кожен вечір молюсь всім святим, щоб нещастя тебе не спіткало.

 

Студентка Ганна Ружницька читає власний вірш з підшивки військового плаща.Це її перші поетичні рядки. Їх написала на занятті крою і шиття. Тоді й вирішила викласти їх на зворотній стороні виробу. Ідеї підтримали однокурсники й активно взялися до роботи.

 

– Це буде у нас планка для потайної застібки, ми будемо робити петельники.

 

За швейною машиною Діана готує частинку плаща. Ми хочемо працювати, бо розуміємо для чого це робимо, каже дівчина.

 

Ще з десяток учнів переносять лінії на крій, готують деталі, шиють і прасують. У результаті виходять водонепроникні накидки для бійців, які воюють на Сході.

 

– Це в нас застібки, це в нас розміщені кишеньки, діти уже поробили. Робота йде досить жваво, діти із задоволенням працюють, і мене це також тішить, – каже майстриня виробничого навчання Тернопільського вищого професійного училища сфери послуг і туризму Стефанія Романів.

 

З перших днів війни понад сотня студентів тернопільського училища шиють для захисників. Починали з маскувальних сіток, згодом взялись за комбінезони, а тепер – проявляють творчість, каже директорка Галина Грушко.

 

– Ми з колективом, з учнями теж хочемо зробити свій внесок в наближення перемоги. Це вже не вперше ми долучаємося. Щомісяця ми шиємо якісь вироби на Схід, – директорка Тернопільського вищого професійного училища сфери послуг і туризму Галина Грушко.

 

Першу партію плащів передали на Схід напередодні Нового року. А наступного тижня бійці отримають  ще двісті незвичних виробів.

 

Наталя Борсук, Олег Ружевський, у Фокусі дня, МедіаТОР

 

 

 

 

Попередня стаття

У Бережанському районі перевищено епідемічний поріг ГРВІ

Наступна стаття

Вночі у Кременці раптово померло чотиримісячне немовля

One Comment

    Avatar
  • Доброго дня, шановне панство. Дуже не гарно брехати. Тільки ось не знаю, хто збрехав. чи то дівчина Студентка Ганна Ружницька, яка присвоїла рядки мрго вірша, чи то ви.ю але люди добрі, не соромте себе-красти вірші то є негоже.. цьому віршові вже кілька років і лише у вас його вперше чують і думають, що так розвели народ? Що ж це за патріотизм такий, построєний на брехні?….

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.