У березні деякі жителі області отримають субсидії грошима

Проект TERNOPILTIME

Замість субсидій гроші отримають жителі Тернопільщини. Місцеві управління соціального захисту наразі формують електронні реєстри нарахованих субсидій та передають їх до Міністерства соціальної політики. В результаті на рахунки субсидіантів поступатимуть гроші на оплату «комуналки».

У березні жителям Тернопільщини, які звернулися у 2018-му році,  виплачуватимуть готівкову субсидію. Пенсіонерам перераховуватимуть субсидії через Пенсійний фонд. Іншим субсидіантам кошти виплатять через «Ощадбанк»

 

«В області в середньому одна родина отримує субсидію на суму 1 100 грн. Субсидія у грошовій формі призначається тим, хто звернувся з початку 2019 року. А тим жителям області, яким субсидія призначена до 1 січня 2019 року, в березні буде проведена монетизація. Пенсіонерам виплата буде здійснюватись через управління  Пенсійного фонду на банківські карти чи через Укрпошту, тобто таким способом, яким вони отримують пенсії. Іншим субсидіантам будуть відкриті рахунки в «Ощадбанку», на які поступатимуть кошти, якими людина оплачуватиме комунальні послуги. Якщо жителі області  не оплачуватимуть комунальні послуги за рахунок субсидії – то вони її не отримуватимуть», – пояснює директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський.

 

Як повідомили у КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”, через монетизацію субсидій, в рахунках за лютий до сплати нараховуватимуть повні суми спожитих послуг. Відтак усі, кому призначено субсидію з 2018 року, отримають у березні готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року.

 

До слова, нині в області нараховують понад 115  тис. субсидіантів. Минулого року у цей період кількість користувачів субсидій була удвічі більшою

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Тернополяни просять не зрубувати живі дерева (Фото)

Наступна стаття

Зниклу безвісти тернополянку розшукали в Івано-Франківську

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.