Тернопільським «євробляхерам» загрожують штрафи або конфіскація

Проект TERNOPILTIME

22-го лютого в Україні завершився період пільгового розмитнення автомобілів на європейській реєстрації. Цього дня Тернопільська митниця працювала до опівночі. Проте ажіотажу серед охочих оформити «євробляхи» не було. За півдоби в області розмитнили близько 150 «євроблях». А загалом за весь пільговий період було оформлено до 4000 автівок на європейській реєстрації.

 

 

Власники «євроблях» на Тернопільщині можуть продовжувати розмитнення за спрощеною системою але уже без 50-ти відсоткової знижки. Оскільки до 24-го лютого в Україні діятиме другий перехідний період розмитнення.

 

 

«Щодо так званих «євроблях», то для них діє другий перехідний період, який складає 180 днів. Цей період діятиме до 24-го травня. Тобто розмитнення відбувається відповідно до спрощеного порядку, який затвердив Кабінет Міністрів України. З 25-го травня вступає в дію посилення відповідальності за порушення митних правил. Якщо термін перебування автомобіля на іноземній реєстрації в режимі транзиту перевищить 30 днів, то за це передбачений штраф у розмірі 170 тис грн., а також конфіскація транспортного засобу», – каже начальник відділу організації митного контролю та оформлення Тернопільської митниці ДФС в області Тарас Гутик.

 

 

Щоб не втратити автівку, власникам «євроблях» радять до 25-го травня потурбуватися про розмитнення або продаж.

 

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Тернополяни б’ють на сполох, бо у парках зрубують дерева (Відео)

Наступна стаття

«Україні потрібен впливовий головнокомандувач», – тернополяни підтримують чинного президента (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.