Україна — не Росія: українці самі обирають президента і закордоном це усвідомлюють, – Анатолій Гриценко (Відео)

Україна — не Росія: тут результати виборів наперед невідомі. Українці самі обирають президента і ніхто не може вплинути на їх вибір. Цей факт чітко усвідомлюють закордонні партнери, – заявив лідер  партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко під час прес-конференції на Тернопільщині. Говорячи про нещодавній візит до Мюнхена політик зазначив й те, що свій вибір Україна зробить в незалежності від вподобань інших держав. Росію ж, перед представниками десятків країн світу, Анатолій Гриценко назвав головною загрозою безпеці і дестабілізатором у світі.

 

Закордонні партнери хочуть, щоб Україна після цих виборів вийшла сильною. Не повинно бути жодного популязму чи екстремізму, а новообрана команда має бути легітимно визнаною, – додає Анатолій Гриценко. Водночас політик зазначає, в ЄС і НАТО не приймають країни, у яких процвітає корупція та безкарність.

«Ми — не Росія: у нас результат виборів зараз не скаже ніхто. Це добре, це говорить про те, що Україна має право сказати своє слово — це перше, що визнають. По-друге, зарубіжні партнери щиро хочуть, щоб Україна вийшла сильнішою після цих виборів. Щоб не було популізму, якогось екстремізну і щоб новообрана команда була легітимно визнаною. Вони хотіли б, щоб нова українська влада тримала слово: не погоджувалася з чим завгодно, не підписувала, що завгодно, а потім порушувала обіцянки. Це їх дістало. Чертверте — вони хочуть, щоб Україна усвідомила, що вона повинна вирішувати свої проблеми першою, лише потім зарубіжні партнери.

 

Також головне, щоб ми самі рухалися в ЄС і НАТО, а не записували цей курс лише як мету. У тому ж Мюнхені я заявив, але так само ви, партнери, знаєте, в ЄС і НАТО не приймають країни, у яких президенти, премєри, депутати і команди погрузли в офшорах, в сліпих транстах, в корупці і мародерстві.», – заявив лідер партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко.

 

Людмила Маліброда

Попередня стаття

Суд щодо вбивства тернополянина біля Allure затягується через свідків (Відео)

Наступна стаття

Тернополяни б’ють на сполох, бо у парках зрубують дерева (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.