Через місяць юнаків на Тернопільщині кликатимуть до війська

Проект TERNOPILTIME

Весняний призов-2019 розпочнеться у квітні і триватиме упродовж трьох місяців. Призиватимуть юнаків від 18 років, проте відправлятимуть на службу чоловіків від 20 до 27 років.

 

В області вже запрацювали призивні комісії, – повідомив представник інформаційного агентства оборонного відомства Василь Лабай. Однак безпосередньо призив розпочнеться через місяць. «Формування команд молодого поповнення на збірних пунктах, їх відправка до військових частин заплановано провести у квітні, травні і червні. Рішення про призначення призовників до відповідного виду Збройних Сил або до інших військових формувань призовні комісії приймають з урахуванням освітнього рівня, технічної підготовки, виробничої кваліфікації, придатності до військової служби за станом здоров’я, фізичного розвитку та морально-ділових якостей. Слід наголосити, що призвані військовослужбовці строкової служби до участі в операції об’єднаних сил на території Луганської та Донецької областей залучатися не будуть».

 

Як повідомили в обласному військкоматі, термін служби в армії становить: 18 місяців – для призовників, які не мають вищої освіти; 12 місяців – для призовників зі ступенем спеціаліста або магістра. Строковикам передбачена виплата грошової допомоги у розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб. За працевлаштованими строковиками зберігається робоче місце на час служби, а також середньомісячна заробітна плата. Військовослужбовцям гарантують повне державне утримання: харчування, забезпечення формою, проживання в казармах.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Анатолій Гриценко запрошує опонентів на публічні дебати (Відео)

Наступна стаття

Пропала дитина у селі Смиківці, що неподалік Тернополя

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.