Підозрюваній, яка вербувала тернопільських дівчат, загрожує до 12 років ув’язнення

У Тернополі судитимуть жительку однієї з північних областей України. Підозювала вербувала жительок Тернопільщини. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розслідуваному за фактом торгівлі людьми, направили до суду.

 

Слідчі встановили, зловмисниця діяла у змові зі ще однією невстановленою особою, яка перебувала на території Польщі. Серед наших краянок шукали бажаючих працювати в нічному клубі сусідньої держави, обіцяючи заробітки від чотирьох до шести тисяч євро.

 

Жертви знали, якою роботою їм доведеться займатися, і зловмисниця цього не приховувала. Підозрювана була переконана, що дівчата погодяться на запропоновані умови, адже перебувають у скрутному матеріальному становищі.

 

Одна з жертв – жителька Зборівського району сама знайшла оголошення в інтернеті про вакансію в Польщі, тернополянку розшукала сама 46-річна вербувальниця.

 

Коли процес з виготовлення документів для виїзду добігав до завершення, одна з потерпілих звернулася до правоохоронців і повідомила про злочин. Оперативники задокументували злочинну діяльність вербувальниці.

 

За результатами досудового розслідування зібрано достатньо доказів для обвинувачення 46-річної підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбачуваного ч.2 ст.149 КК –  вербування людини, вчинене з метою експлуатації, з використанням уразливого стану потерпілої, вчинене щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від п’яти до дванадцяти років. Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

Задля онкохворих дітей у Тернополі відбудеться благодійний “Віденський бал”

Наступна стаття

У ДТП неподалік Тернополя загинув начальник відділу освіти Мирослав Дишкант (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.