Якщо ми хочемо зберегти країну, то «польська» зарплата має бути в Україні, – Анатолій Гриценко (Відео)


Якщо не змінити ситуацію щодо оплати праці в Україні сьогодні, то через два-три роки буде пізно, – заявив під час прес-конференції на Тернопільщині лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко. У пошуках кращого життя люди працездатного віку все більше виїжджають закордон. Це призведе до того,- переконаний політик, – що невдовзі знайти в державі людину робочої професії буде вкрай складно, не кажучи вже про технологічні та інтелектуальні професії.

 

Щоб цього не сталося, – каже Анатолій Гриценко, – «польська» зарплата має бути тут, а це – 700 євро як мінімум. Ця цифра є цілком реальною, а зобов’язання із підвищення заробітної плати до цього рівня прописане у програмі партії «Громадянська позиція». За словами політика, підприємці готові платити людям гідну заробітну плату за умови, що їх не «душитимуть» податками та поборами. Вони хочуть сплачувати один офіційний податок, – додає Анатолій Гриценко.

“Якщо ми хочемо зберегти країну, а ми хочемо, то польська зарплата повинна бути тут і далі нарощуватися. Іншого шляху немає. Просто буде знелюднення, депопуляція і через 2-3 роки Україна втратить остаточно шанс. Ми зафіксували в програмі зобов“язання, щоб середня заробітня плата в Україні була від 700 євро і вище. Це не надумана цифра. Ми півроку працювали Українською радою бізнесу, це 62 промислові асоціації, для того, щоб знайти баланс партнерства влади і бізнесу. Тільки економіка дає відповіді на всі запитання, які турбують людей. Тільки, коли виробляється і є що ділить, тоді можна забепечити і добробут, і порядок, і безпеку. Якщо просто, підприємці розуміють, що вони мають платити таку заробітну плату. Дехто вже зараз платить, але, правда, по-чорному, бо інакше вони втрачають своїх працівників. Вони кажуть прямо, на посту президента ви зробите так, щоб ми сплачували один податок — офіційний, і не сплачували корупційно? Я сказав, що гарантую. Тоді ми гарантуємо, що буде 700 і більше євро, – каже лідер партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко.

Попередня стаття

У Тернополі пропав житель Житомирщини

Наступна стаття

Тернополяни мають сказати, демонтувати чи ні пам’ятник Пушкіну у центрі міста

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.