Жителі Тернопільщини можуть купувати валюту онлайн

Проект TERNOPILTIME

Купувати долари і євро жителі Тернопільщини можуть, не виходячи з дому. Від 7-го лютого в Україні набув чинності закон про валютні операції. Нову опцію запровадив кожен десятий банк країни.

 

За першу добу дії закону українці купили онлайн понад півтора мільйона доларів. Ажіотаж пояснюють бажанням людей випробувати нові можливості. Оскільки далі кількість охочих придбати валюту, не виходячи з дому, дещо зменшилася.

 

«Україна чекала цього закону майже 25 років», – стверджує доцент ТНЕУ Богдан Адамик. Оскільки дотепер в державі діяв декрет, який регламентував валютні операції. Відповідного закону не було у часи незалежності.

 

«Закон стосується усіх українців, оскільки усіх торкається валютна сфера. В основу закону лягла європейська форма валютного регулювання. Закон дає можливість повністю лібералізувати валютну сферу. Можу назвати цей закон про європейським і ліберальним. Відтепер фізична особа може вільно здійснювати обмін чи реалізацію такої суми в день як 150 000 грн., що стосується пересилання за кордон, то передбачено 10 000 євро на валюту чи валютні цінності. Раніше діяло обмеження, яке стосувалося відкриття рахунків фізичним особам і іноземним банках, тобто до прийняття цього закону в Україні це було заборонено. Нині банки дають можливість обмінювати онлайн валюту. Можна робити це через мобільний банкінг. Але потрібно мати спеціальну карту на іноземні валюту. Чи вигідно це для громадян, залежить від того, який курс банк поставить. Це зручно при покупках в Інтернет-магазинах. Оскільки вдається уникнути подвійної конвертації».

 

 

Відповідно до нового закону, жителі Тернопільщини можуть купити або продати валюти максимум до 150 тисяч гривень на добу. Оскільки в Україні діє фінансовий моніторинг: якщо сума більша, то потрібно буде довести походження цих грошей.

 

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Кандидат на пост голови Нацбанку у команді Анатолія Гриценка відповідає на питання тернополян (Наживо)

Наступна стаття

Тернопільські школи розпочали прийом документів для зарахування дітей до 1-го класу

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.