«Малому і середньому бізнесу потрібні дешеві та довгострокові кредити», – Олександр Савченко

Про курс долара, кредитну політику, створення нових робочих місць говорили з доктором економічних наук, професором, потенційним кандидатом на пост голови НБУ від команди Анатолія Гриценко у програмі «Позиція» на Першому інтернет-телебаченні Тернопільщини МедіаТОР.

Зараз Національний банк мало впливає на розвиток української економіки, бізнесу та збільшення достатку людей. Тому за переконаннями кандидата на голову НБУ в команді Анатолія Гриценка Олександра Савченка потрібно змінити цільову функцію НБУ.

– Успіх НБУ вимірюватиметься темпами економічного зростання, створенням нових робочих місць за умови цінової стабільності, низької інфляції, і фінансової стабільності, – каже Олександр Савченко.

Важливо наповнити український ринок кредитним ресурсом. Сьогодні вони короткі й дуже дорогі. Бізнес позичає під 20-23 %, а люди на побутові потреби під 30-35 %. У кредитній політиці Олександр Савченко добиватиметься радикального зменшення ставок на кредити. Також важливо відновити ринок капіталів.

На посаді голови НБУ потрібно повернути вкрадені з банківської системи гроші, – каже Олександр Савченко. – Це мають зробити правоохоронні органи. Вкрадено біля пів трильйона. Найбільше у цьому втратили підприємці, малий і середній бізнес. Ніхто за це досі не покараний.

Попередня стаття

Тернополянам заважають сміттєві баки, які винесли під вікна багатоповерхівок

Наступна стаття

Огонь запеклих не пече: тернопільські військові у зоні ООС читають твори Т.Г.Шевченка (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.