У Тернополі взялися штрафувати за продаж підсніжників

Проект TERNOPILTIME

У переддень свята весни і краси охочих заробити на продажі первоцвітів чимало. У Тернополі продають підсніжники ледь не на кожному кроці. Відтак правоохоронці та екоінспектори організували спеціальний рейд, щоб виявити порушників.

 

Чотири адміністративні протоколи за незаконну торгівлю первоцвітами склали за годину поліцейські та екоінспектори під час операції «Первоцвіт» у Тернополі.  Як повідомив завідувач сектору екологічного контролю Держекоінспекції в Тернопільській області Михайло Онищук, порушники з Гусятинського району.

 

«Торгівля первоцвітами набуває надзвичайно великих розмірів, тому з метою збереження та запобігання їх знищенню проводиться операція «Первоцвіт». До проведення заходів припинення збору, перевезення та торгівлі зникаючими первоцвітами, на підставі узгодженого плану спільних дій, залучаються працівники Національної Поліції, громадські інспектори з охорони довкілля, державна лісова охорона та представники органів виконавчої влади. Оперативна робота зосереджена не лише в місцях збору, де зростають ці рослини, але й у місцях збуту рослин, тобто на ринках, автовокзалах, центральних вулицях».

 

 

Екологи нагадують: за реалізацію первоцвітів передбачена адміністративна відповідальність, а зокрема штраф від 510 до 1700 грн. із конфіскацією рослин. За аналогічні дії, вчинені у межах природно-заповідного фонду, штраф сягає  від 1700 до 3655 грн.

 

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Огонь запеклих не пече: тернопільські військові у зоні ООС читають твори Т.Г.Шевченка (Відео)

Наступна стаття

Сотні запчастин знають на пам’ять комірниці Агрохолдингу “МРІЯ”

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.