На Тернопільщині повістки вручать 21 тисячі юнаків

Проект TERNOPILTIME 

З початку квітня до кінця червня на Тернопільщині триватиме весняний призов. Упродовж цього періоду повістки вручать 21 тисячі юнаків від 18 до 27 років. З цієї кількості для проходження військової служби оберуть 570 чоловіків з найкращим здоров’ям віком від 20 до 27 років.

 

 

Вручення повістки не варто уникати, – каже заступник обласного військового комісара Микола Бойко. Оскільки це ще не означає відправлення до війська. А служба в армії нині дає юнакові ряд переваг, а також передбачає фінансові виплати.

 

«Виклику на призивні комісії підлягає 21 тисяча юнаків. І з цієї кількості буде обрано 570 осіб на відправлення до військових підрозділів. Це насамперед юнаки, які не мають вад по стану здоров’я. Також враховуються морально-ділові якості, рівень освіти. Усі ті критерії вивчаються і відбираються найкращі юнаки, які можуть піти служити, вчитися захищати нашу державу. Виклику на призивні комісії підлягають юнаки від 18-ти до 27-ми років. Відправці підлягають юнаки, які досягли двадцятирічного віку. Юнаки, які отримали повістку повинні у десятиденний термін прийти до військкомату, де вони перебувають на військовому обліку. Вручення повісток йде через керівників підприємств. Оповіщення здійснюється вдень. До цієї роботи також долучаються правоохоронні органи, оскільки були випадки, коли вручалися повістки і на це неадекватно батьки юнака, працівники поліції долучаються, щоб не допустити загострення конфліктів, бійок. Проте самі правоохоронці не можуть вручати повісток. На жаль, чимало юнаків ухиляється від проходження служби, хоча з тої кількості, що підлягають виклику на призовні комісії багато-хто має право на відстрочку або звільнення взагалі».

 

 

Додамо: за ухиляння від служби передбачена кримінальна відповідальність: позбавлення волі до трьох років. Мають право не служити в армії насамперед юнаки, які досягли 27-річного віку, також чоловіки, які проходили військову службу або службу у військовому резерві; заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за державними органами, підприємствами, установами; визнані непридатними до військової служби за станом здоров’я; мають на утриманні трьох і більше дітей віком до 18 років; самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років; мають на утриманні повнолітню дитину, яка є особою з інвалідністю I або II групи, до досягнення нею 23 років; є усиновлювачами, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями, на утриманні яких перебувають діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, віком до 18 років; зайняті постійним доглядом за особами, в ньому мають потребу, відповідно до законодавства України, в разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд; є народними депутатами України, депутатами Верховної Ради Автономної Республіки Крим; є студентами і аспірантами, які навчаються за денною формою навчання.

 

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

За невиплату зарплати на Тернопільщині судитимуть керівників агрофірми

Наступна стаття

Аби українці не займалися самолікуванням, антибіотики відпускатимуть за рецептом

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.