З 1 квітня багатодітні родини Тернопільщини отримають додаткову грошову допомогу

З 1 квітня багатодітні родини на Тернопільщині отримуватимуть грошову допомогу від держави. Виплати проводитимуть щомісяця на третю, четверту і кожну наступну дитину до досягнення нею 6-ти років. Призначатимуть і виплачуватимуть кошти органи соціального захисту за місцем проживання.Розмір допомоги: з  1 квітня 2019 року 1626 гривень на місяць на одну дитину, з 1 липня 2019 року – 1699 гривень на дитину, з 1 грудня 2019 року – 1779 гривень на місяць

 

Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів України 13 березня. Нагадаємо, з вересня 2018 року працює Урядова ініціатива «Пакунок малюка». Кожний новонароджений отримує від держави пакет з найнеобхіднішими в перші місяці життя речами. Зокрема, це одяг, підгузки, пелюшки тощо. «Пакунки малюка» отримали вже 144 260 родин. Також з 2019 року запрацював ще один вид соціальної допомоги новоспеченим батькам – «муніципальна няня». Крім щомісячних 860 гривень виплат на дитину, сім’я може безповоротно щомісяця отримувати ще 1 626 гривень на відшкодування послуги няні. Повідомляє “Укрінформ”.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

З квітня за перебування у Львові тернополянам доведеться платити

Наступна стаття

Спустили воду, щоб провести. На тернопільському проспекті били гейзери (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.