Теребовлянський віадук хочуть освітити

 

На Тернопільщині у селі Плебанівка знаходиться незвична пам’ятка архітектури – дев’ятиарковий кам’яний залізничний віадук, який ще називають “теребовлянський віадук”.

 

Масивний і надійний віадук уже понад сотню років допомагає залізничним поїздам долати звивисті схили галицької землі. Свій початковий вигляд йому вдалося зберегти завдяки надійній кам’яній кладці і дев’яти високим аркам. Арочний стиль конструкції віадука вибраний невипадково – це збільшує надійність і довговічність всієї конструкції. Нині віадук належить Теребовлянській громаді, аби збільшити його туристичну привабливість Володимир Кучерявий пропонує його освітити.

 

– Нещодавно задумався, що його можна було б підсвітити по контуру, щоб підкреслити велич і розміри об’єкту. Тоді він буде ще краще помітний з траси М-19, це буде неймовірна краса вночі, – пише у Фейсбуці Володимир.

 

Таку ідею підтримують й інші. Користувачка Irina Lishina у коментарях зазначає: “Було б неймовірно красиво! Ідея дуже гарна! Моє «ЗА» нічого не вирішує , але підтримую!”.

Попередня стаття

Стіна обвалилася: на заробітках в Польщі загинув українець

Наступна стаття

У Тернополі запроваджують нову транспортну модель

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.