У Тернополі запроваджують нову транспортну модель

Проект TERNOPILTIME

Нова транспортна модель працюватиме у Тернополі. Зокрема передбачені зміни схеми руху маршруток і тролейбусів, а також сполучення між мікрорайонами обласного центру.

 

Нову транспорту модель для тернополян підготувала німецька компанія. Однак жителі обласного центру можуть внести і власні пропозиції щодо роботи громадського транспорту через портал електронних консультацій, – каже  начальник управління транспорту, комунікацій і зв’язку ТМР Ігор Мединський.

 

 

«Був оголошений тендер щодо розробки нової транспортної мережі у Тернополі, виграла який німецька фірма. Саме вона розробляла модель транспортної мережі. Зокрема було враховано кількість транспорту, яка курсує, також вивчено пасажиропотоки на кожній вулиці і зупинці. В результаті цих досліджено сформовано нову транспорту мережу у Тернополі. І це не стало кінцевим варіантом, оскільки ми готові приймати пропозиції тернополян щодо маршрутної мережі. Окрім цього, у Тернополі формується нова транспортна компанія, наразі ведуться перемовини щодо закупівлі нових автобусів з низькою підлогою. Нині у Тернополі ми маємо дев’ять таких автобусів. Це вживані автобуси, але вони досить хорошої якості. У планах – 150 одиниць такого транспорту. Один автобус вартує близько мільйона, тому закупити швидко таку кількість одиниць –  це неможливо, але процес вже запущений».

 

 

Відповідно до нової транспортної мережі, можуть зникнути маршрутки № 7, 10, 21, 24, 25, 28, 30 і 34. Деякі напрямки об’єднають. Щодо тролейбусів, то зміни передбачені для маршрутів №1, 3, 5. Тернополяни наразі мають право вносити пропозиції щодо транспортної мережі.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Теребовлянський віадук хочуть освітити

Наступна стаття

Вночі неподалік Тернополя горіли трупи тварин

One Comment

    Avatar
  • А мединського маршрути певно на першому місці будуть

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.