У відділеннях «Ощадбанку» – черги за готівковою субсидією

Проект TERNOPILTIME

У Тернополі понад 30 тисяч домогосподарств отримують субсидії у готівковій формі. Гроші нараховують через «Ощадбанк». Готівку видають через платіжну систему «Швидка копійка» у місцевих відділеннях банку.

 

Тернополянка Ольга Кушнірук у черзі відділення «Ощадбанку» провела декілька годин. Жінка намагалася отримати готівкову субсидію у перший день видачі коштів.

 

«Хотіла забрати субсидію, щоб заплатити за комунальні послуги, то треба було простояти в банку до трьох годин, а потім ще система почала зависати. Не розумію, що мені з тої готівки, якщо я маю її віднести за комунальні послуги і ще там у чергах простояти. Раніше гроші автоматично переходили і не треба було в чергах стояти».

 

Загальна сума готівкової субсидії  – майже 51 мільйон гривень, – каже начальник Тернопільської філії «Ощадбанку» Ярослав Соляр. Щоб не стояти в чергах за готівкою, він радить попередньо реєструватися в контактцентрі.

 

«На кожного субсидіанта відкрито обліковий запис, на який поступатимуть гроші від  міністерства соціального захисту. Щоб не стояти в чергах, можна зареєструватися в контактцентрі Ощадбанку за номером 0 800 210 800. Таким чином можна визначити день, годину, відділення банку і отримати готівкову субсидію без черг. Одразу після отримання цих грошей потрібно оплатити за спожиті енергоносії. У разі заборгованості за комунальні послуги людина ризикує втратити субсидію»

 

Додамо, раніше субсидію могли припинити після двомісячної заборгованості за комунальні послуги. Нині субсидіантам необхідно розраховуватися за комуналку щомісяця. Інакше є ризик втратити субсидію. Поновлять її після повернення боргів. Втім, економні споживачі можуть використовувати залишки готівкової субсидії на власний розсуд.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

«Анатолій Гриценко наведе порядок в країні», – Микола Томенко (Відео)

Наступна стаття

Повний місяць у весняне рівнодення. Тернополяни спостерігали дивовижне явище (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.