«Березнева допомога»: понад тисячу гривень отримують 15 тисяч тернополян (Відео)

 

Листівки щастя на суму понад тисячу гривень отримали цього тижня тернополяни. У повідомленні – адресна одноразова допомога потребуючим. За ініціативи Президента кошти нарахують з місцевих бюджетів.

 

– На даний час виплачують пенсіонерам, які отримують мінімальні розміри пенсії, тобто не більше ніж 1497 гривень також особам з інвалідністю з дитинства, дітям інвалідам, дітям-сиротам, багатодітним сім’ям та особам, які здійснюють догляд за психічнохворими особами, – розповів начальник управління соціальної політики міськради Володимир Сулима.

 

Виплатити гроші планують протягом місяця. Пенсіонери отримують її на пошті, решта людей у відділенні ПриватБанку. Ті, хто не є клієнтами установи, оформляють карточки.

 

– Відповідну виплату ви може те отримати у будь-якому відділенні ПриватБанку. З собою необхідно мати документ, що підтверджує особу, паспорт чи ID-картку також ідентифікаційний код, – каже керівник відділення «Гранд» ПриватБанку Василь Кобель.

 

Щомісячна пенсія пані Галини 1 497. Вчора на її телефон прийшло повідомлення про нарахування 1200 гривень. За грошима прийшла відразу, бо каже нині кожна копійка не завада.

 

– 1200 дали мені доплати, а пенсію отримую завтра, то не знаю чи там добавили чи не добавили, – каже пенсіонерка Галина.

 

У Тернопільській області 280 тисяч пенсіонерів, майже 40 тисяч мають мінімальну пенсію. Понад  70 тисяч отримають додатково 1200 гривень. Тернополяни суму доплат називають мізерною. Бо навіть середня пенсія не дає можливості купити все необхідне.

 

– У мене мінімальна пенсія, не вкладаюся ні в комунальні, ні в харчування, ні в аптеку, взагалі ні в що, а стажу маю далеко за сорок. У порівнянні з комунальними це мізерна доплата, але знаєте як наші українці кажуть добре, що хоч то дають, – пенсіонерка Оксана.

 

– Дуже важко, мені зараз ліків треба купити, а мені нема на що, а поїсти треба, а в мене нема субсидії, і мені дуже важко і в мене виходить 20 гривень на день, – пенсіонерка Раїса.

 

У 2019-му році на підтримку соціально незахищених людей згідно з програмою «Турбота» Тернопіль передбачив понад тридцять мільйонів гривень. Саме з цих коштів 15 тисяч тернополян отримають одноразову соціальну виплату.

 

НАТАЛЯ БОРСУК, ІВАН КОЗОРІЗ, у Фокусі дня, МедіаТОР

 

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

Родина з Теребовлі, у якої згорів будинок, потребує допомоги

Наступна стаття

Проїзд через Гаївський міст у Тернополі потрібно закрити, – висновок експертів

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.