Президент нагородив високими державними нагородами 15 співробітників СБУ

Днями СБУ відзначила 27-річницю створення. Під час урочистих заходів 15 співробітників Служби безпеки України отримали від Глави держави високі державні нагороди. Серед них – Андрій Драч та Василь Сорока, що були захоплені у полон російськими фсбшниками в Керченській протоці наприкінці минуло року. Нагороди українських героїв отримали їх матері.

 

27 співробітникам СБУ, які віддали своє життя у боротьбі проти російської агресії за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, посмертно присвоєно звання Герой України. У цьому списку Героїв два співробітники СБУ – майор Руслан Лужевський та полковник Олександру Аніщенко.  Пам’ять загиблих у боротьбі з ворогом вшанували хвилиною мовчання.

 

За роки роботи працівники СБУ попередили майже 300 терористичних актів, які мали на меті посіяти паніку і зневіру в суспільстві; викрили та засудили, у тому числі за державну зраду та шпигунство, 341 особи; вилучили з незаконного обігу більше ніж 8 тис. одиниць зброї, понад 960 тис. вибухових пристроїв, боєприпасів, 10 тонн вибухівки. Службою було виявлено і попереджено хвилі кібератак спецслужб РФ на державні електронні ресурси і системи об’єктів критичної інфраструктури.

 

Крім того, СБУ вчасно заблокувала спроби деструктивних сил перешкодити об’єднавчим процесам в українському православ’ї, зупинила спроби штучно інспірувати міжрелігійну та міжконфесійну ворожнечу всередині держави. Також за матеріалами Служби безпеки за вчинення корупційних злочинів до різних видів покарань засуджено понад півтори тисячі осіб. Прес-служба СБУ.

Попередня стаття

23 березня – Всесвітній день метеоролога

Наступна стаття

Скандал на Тернопільщині: 3-класник написав, що вчителі на уроки не ходять, а тільки п’ють каву (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.