Поліція області відкрила два кримінальних провадження через вибори

Проект TERNOPILTIME

106 повідомлень про порушення законодавства на виборах Президента України зареєструвала поліція на Тернопільщині від початку виборчої кампанії, яка розпочалася 31 грудня. Також за результатами перевірок поліцейські склали 36 адміністративних протоколів, відкрито 2 кримінальних провадження, – про це повідомив начальник Нацполіції області Олександр Богомол.

 

 

Найбільш поширене порушення на Тернопільщині – розміщення агітаційних матеріалів без вихідних даних. «Кількість порушень, які трапляються у нашому регіоні не є критичною. Виборча кампанія активно рухається до фіналу. Ці порушення радикально не впливають на проведення виборчої кампанії. Все залежить і від того, як зараз поліція спрацює щодо тих порушень, які вже виявлені. Якщо поліція зараз активно спрацює, то це зменшить потік порушень. Тобто наразі питання залежить безпосередньо від роботи правоохоронних органів», – зазначив експерт Тернопільського обласного осередку Комітету виборців України Ігор Ковалик.

 

 

За словами представників громадських організацій, на виборчу кампанію в області може вплинути конфліктна ситуація, яка трапилася у Тернопільській ОВК.

 

«Був замінений весь склад ОВК, це не є порушення, але це загалом впливає на ситуацію в передвиборчий період. Можна сказати, що це збиває людей, вони можуть з меншою охотою брати участь у виборчій кампанії. Це питання довіри людей до виборчих процесів. У такому випадку важливо чіткіше розписати процедуру розподілення квот по дільничних виборчих комісіях. Оскільки такі прецеденти трапляються не вперше», – зазначив Ігор Ковалик.

 

 

 

 

Вікторія Неборак

 

 

Попередня стаття

«Примусовий призов на військову службу скасуємо», – Анатолій Гриценко про виборну програму

Наступна стаття

Тернопільські волейболісти – переможці чемпіонату України

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.