Пацієнти з “червоного списку” залишаться без фінансування

Проект TERNOPILTIME

Міністерство охорони здоров’я  припинить оплачувати медичні послуги тим пацієнтам, які не підписали декларації із сімейними лікарями. Відтак жителі краю, які ще не обрали сімейного лікаря, можуть залишитися без медичної допомоги. Оскільки лікарі зможуть обслуговувати тільки тих, з ким підписали декларації, – повідомила міністр охорони здоров’я Уляна Супрун.

 

 

З 1 квітня буде припинене фінансування тих пацієнтів, які належать до так званого «червоного списку». Це ті пацієнти, які не уклали угод із сімейними лікарями. Звісно, якщо прийде пацієнт, який потребує невідкладної медичної допомоги, то її нададуть, але це буде зроблено за кошт і час інших пацієнтів, які підписали декларації».

 

 

60% українців обрали сімейних лікарів, – повідомляє Міністерство охорони здоров’я. На Тернопільщині підписано більше 660 тис декларацій. Понад 70% жителів області уклали угоди з сімейними лікарями, – зазначив начальник управління охорони здоров’я ОДА Володимир Богайчук.

 

 

«У нашій області декларації підписало 660 тисяч жителів. Тернопільська область на четвертому місці в країні за кількістю підписаних декларацій. Ми будемо також переконувати підписати декларації тих людей, які це ще не зробили. У перехідний період вони ще зможуть отримувати медичні послуги, але робитимуть це за рахунок тих людей, які підписали декларації. Хочу нагадати, що пацієнт має право і розірвати угоду із сімейним лікарем і обрати іншого лікаря. Тому не варто зволікати з цим, щоб не використовувати час лікарів, який передбачений на інших пацієнтів».

 

 

Нагадаємо, в Україні розпочалася реформа вторинної ланки медичної допомоги, що передбачає автономність медичних закладів та створення госпітальних округів.

 

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

«За п’ять років ми встигнемо виконати усі пункти програми», – Анатолій Гриценко

Наступна стаття

Сьогодні у Ватикані відбудеться чин благословення корони Чудотворної ікони з Тернопільщини

2 Comments

    Avatar
  • Ще можна підписати декларацію ?

  • Люда
  • так

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.