Політичні лозунги на білбордах: у Тернополі зафікосовано порушення “дня тиші” (Фото)

 

Опівночі 30 березня в Україні розпочався день тиші напередодні першого туру президентських виборів. Сьогодні законом заборонена будь-яка політична реклама чи передвиборча агітація на користь кандидатів.

 

Починаючи з 00:00 суботи комунальні служби зобов’язані зняти раніше розклеєні в публічних місцях передвиборні агітаційні матеріали політиків – білборди, банери, вивіски, рекламу на транспорті, вітринах тощо.

 

Проте у місті та області досі розміщенна незаконна реклама. У «день тиші» до правоохоронців надійшло 7 повідомлень про наявність передвиборчої реклами на вулицях. П’ять випадків виявлено у Тернополі, та по одному  – у Чорткові та Козові.

 

Автор Юліана Діткун

 

 

 

 

 

 

Проте досі можна побачити політичну рекламу й інших кандидатів.

 

Опубліковано Центр Суспільних Досліджень ПОЛІС/Center For Public Research POLIS Субота, 30 березня 2019 р.

 

Опубліковано Центр Суспільних Досліджень ПОЛІС/Center For Public Research POLIS Субота, 30 березня 2019 р.

 

Якщо ви побачили агітаційні матеріали на вулицях Тернополя – звертайтеся в поліцію. За порушення дня тиші встановлена адміністративна відповідальність. За агітаціюгромадянам загрожує штраф у розмірі 510-850 гривень, а посадовим особам – 850-1360 гривень.

Попередня стаття

«Покупцям» голосів на виборах загрожує позбавлення волі

Наступна стаття

31 березня – Перехід на літній час

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.