У Тернопіль приїде Митрополит Епіфаній

14 квітня, у п’яту Неділю Великого посту, до Тернополя із Першосвятительським візитом прибуде Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Предстоятель Православної Церкви України очолить урочисту Божественну літургію та молебень у храмі свв. мчч. Бориса і Гліба(вул. Білогірська).

Цього дня до храму привезуть копію чудотворної ікони Божої Матері «Милостива», яка написана в монастирі Кікос (о. Кіпр). Початок богослужіння о 10 год.

Довідка. Автором Ікони Божої Матері, званої “Милостивою” (Кікською) вважається святий євангеліст Лука. Назву свою “Кікотіса” вона отримала від гори Кікос, що на острові Кіпр. У місцевому монастирі, розташованому на горі, вона нині й зберігається. За переданням, перш ніж потрапити на острів Кіпр чудотворний образ Богородиці довго мандрував: спочатку знаходився в одній з перших християнських громад в Єгипті, потім був перевезений до Константинополя, де залишався до часу Олексія Комніна (кінець XI – початок XII століття).

На острів Кіпр ікону доставив старець Ісая, який отримав Божественне одкровення на виконання цієї місії. З моменту прибуття на острів ікона стала відома численними чудесами, що відбувалися навколо неї. Відтоді до обителі Богоматері Милостивої з усього світу стікаються люди з різними недугами і отримують зцілення за своєю вірою. У чудотворну силу святої ікони вірять не лише християни, але й іновірці, які часто звертаються до неї в бідах і хворобах. 

Прес-служба Тернопільської єпархії ПЦУ

Попередня стаття

Троє тернополян вночі каталися на візку з супермаркету (Відео)

Наступна стаття

Відтепер «Доступні ліки» тернополяни отримуватимуть лише за електронним рецептом

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.