У селі Нижбірок на Гусятинщині діток вчать фінансової грамотності (Відео)

Про гроші – цікаво. Як правильно розпоряджатися коштами малеча дізнається не з книжок, а з життєвих історій. У звичній для школярів аудиторії замість дошки – проектор. Сорок учнів 3, 4 і 5 класів Нижбірківської школи спостерігають за героями мультфільмів й усі поради «мотають на вус».
– Хлопчик  знав всі правила як знімати гроші з банкомату. Я тепер буду пам’ятати все життя, – каже учень 4 класу Віталік.
– Я запам’ятав як хлопчик Максим карточку запхав в банкомат. У нього все вийшло, бабусина пенсія повернулася, – розповідає учень 4 класу Любомир.
За сорок хвилин діти переглянули кілька відеороликів , дізналися як працює банк та як уникнути шахрайських афер. Слухають уважно та обіцяють розповісти про почуті правила вдома. А ще вихованці школи отримують ілюстровані книжки з фінансової грамотності, де цікаво та доступно пояснюють складне. Вчитись нового у такий спосіб дітям  до вподоби. Тож зізнаються, раді були б частіше відвідувати подібні заняття.
– Я б хотіла, щоб були ще такі уроки, тому що вони цікаві і можна більше дізнатися,  – каже учениця 3 класу Софійка.
Інформація про складні фінансові теми спеціально розроблена для учнів початкової школи, пояснює керівник проекту «Цікава фінансова грамотність». Опанувавши її, діти зможуть швидше адаптуватись у дорослому житті і стати успішними.
– Формат трішки незвичний для навчання, але підхід, я думаю, ми обрали правильний, бо якщо я б 40 хвилин розповідав одну лекцію, ми б заснули, а так побачили класний мультик, побачили класне відео. Дуже багато життєвих ситуацій, це важливо для дітей, коли вони закінчать школу, – керівник проекту «Цікава фінансова грамотність» Віталій Письменний.
Про економічні аспекти учням Нижбірківської школи розповідають вперше, каже класний керівник 4 класу Ольга Боднар. Та попри малий вік, діти з охотою сприймають такі уроки.
Організувати урок фінансової грамотності для учнів школи допоміг Агрохолдинг CFG/МРІЯ. Також компанія посприяла із друком навчальної літератури.  Вкладають у діток із сільських шкіл , аби ті могли отримувати такі ж знання, що й однолітки, де фінансову грамотність викладають факультативним.
– У селах діти не мають такої можливості розвиватися як в містах чи в районних центрах, тому наша компанія долучається, щоб дітей наших пайовиків стимулювати  в навчанні фінансової грамотності, – старший менеджер із зв’язків з громадськістю кластеру «Тернопіль» агрохолдингу CFG/«МРІЯ» Іван Триснюк.
Подібні навчання за підтримки Агрохолдингу проведуть і в інших областях, де компанія обробляє землі. Адже переконані, що економічні знання неабияк знадобляться маленьким українцям.

 

 

 

 

 

Попередня стаття

Вандали, які проникли в храм на Кременеччині, прагнули осквернити святині. Гроші їх не цікавили, – отець Василь

Наступна стаття

Оксану Муху, яка ввійшла до півфіналу “Голосу країни”, підтримав син Квітки Цісик (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.