З 1 травня за заборгованість з комуналки боржникам нараховуватимуть пеню

 1 травня, якщо ви матимете заборгованість за комунальні послуги, вам загрожуватиме штраф. Такі нововведення передбачені законом “Про житлово-комунальні послуги”.

Розміри штрафу становитиме 0,01% боргу за кожен день прострочення після 20-го числа. Тобто якщо заплатити на 60 днів пізніше, сума збільшиться лише на 0,6%. Наприклад, якщо ваш борг за два місяці становить 4 тис. грн, пеня складе 14,4 грн.

Пеню не нараховуватимуть за умови наявності заборгованості держави за надані населенню пільги і житлові субсидії та/або наявності у споживача заборгованості з оплати праці, підтвердженої належним чином.

Окрім цього, за новим законом перевіряльники можуть приходити у квартири і ви їх зобов’язані пустити. В протилежному випадку вам загрожує відключення. Тоюто, якщо ви відмовились надати доступ виконавцю комунальної послуги до приміщень, це може бути підставою для припинення надання відповідної комунальної послуги. Повідомляє finance.ua.

Попередня стаття

Вулицями Тернополя йде Хресна хода (Наживо)

Наступна стаття

У тернопільському парку невідомі самовільно зрізали дерева. Відкрито кримінальне провадження (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.