У Гусятинській школі директорка “ставить у планку” вчителів і учнів (Відео)

У довгій спідниці однією рукою директорка Олександра Демкура піднімає 8-кілограмову гирю. Її рекорд – 27 разів. Учні захоплені. Відео майстер-класу керівниці набрало неабиякої популярності в мережі. Олександра Володимирівна цьому не надто дивується, каже, то ще без підготовки та береться демонструвати журналістам свою витривалість.

– Якщо б я готувалася, то хоч би спортивну форму вдягнула, а я була в жіночому, але для підтвердження хочу вам повторити декілька раз, – директорка Гусятинської школи Олександра Демкура.

На цих кадрах фойє школи перетворюється у танцмайданчик. Директорка у ролі хореографа запалює сотні дітлахів і навіть персонал школи.

Нині з дзвінком на велику перерву до спортзалу збігаються десятки учнів. З трохи меншим ентузіазмом заходять вчителі. За розкладом – «Стійка у планці». Першими свої можливості показуватимуть педагоги, та кажуть змагатися з самою директоркою боязко.

Все ж десяток вчителів зголошуються. З однієї сторони формують ряд жінки, посередині стає керівниця, з іншої троє чоловіків. Відлік починається. У залі шквал емоцій: вболівають і діти, і навіть прибиральниці.

– Вболіваємо, є час, не зайняті, ми ж також беремо участь в житті школи, – прибиральниця Алла Гладка.

Цього разу 52-річна директорка трималась не довго, на 46 секунді передає естафету молодим. Здобуває перемогу шкільна психологиня з результатом 6 хв 10 секунд. Серед чоловіків лідирує 55-річний вчитель географії.

– Неочікувано, але класно, звичайно, рада, що можу. Круто! – шкільний психолог Ольга Пилипа.
– Змагання супер, змагаємося для тих діточок, я класний керівник 5-А класу. Показую їм приклад як потрібно себе вести, бути у гарній формі, – вчитель географії Михайло Ковальчук.

Після учительського майстер-класу свої сили випробовують діти.Вони, як виявилось, ще витриваліші.

– Важко, але я зміг, – каже учень 3-Б класу Артур.

Заряджені емоціями школярі йдуть на уроки. Настроєм діток директорка задоволена.

– Це зближує, здружує. А коли діти бачать, що виходять вчителі, що на їхньому рівні змагається – найкраще виховання, виховання на власному прикладі, – директорка Гусятинської школи Олександра Демкура.

Змагатись на перервах для учнів цієї школи – не новинка. Двічі в тиждень діти пробують себе у різних номінаціях, а їхні прізвища заносять у Книгу рекордів школи. А надихає керівниця, вона для них авторитет і друг.

Лідер у спорті – лідер й у житті. Авторитетного педагога слухають учні, й відрадно допомагають колеги. Олександра Демкура підсумовує, зміни потрібно починати з себе. Спорт і взаємодія з людиною заряджають і це дає сили рухатись вперед. Найближчий турнір з директоркою – змагання з рукоборства. А вже після Великодня у школі відновлять традиційні танцювальні перерви.

 

Наталя БОРСУК, Сергій РУСАКОВ, у Фокусі дня, МедіаТОР

 

 

 

 

 

Попередня стаття

Неповнолітню тернопільську школярку знайшли за 350 км від дому

Наступна стаття

Тернопільска команда перемогла у Західноукраїнській лізі за програмою IAAF “Дитяча легка атлетика”

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.