У Бучачі на зупинці помер чоловік

На зупинці громадського транспорту у Бучачі помер чоловік. Загиблий очікував на автобус, коли йому раптово стало погано і він знепритомнів, – про це у мережі Фейсбук повідомив Роман Довбенко. Чоловік зазначив, що від моменту виклику карети швидкої допомоги до її приїзду пройшло близкьо півгодини, хоча лікарня знаходиться неподалік. За словами ж медиків, швидка прибула за 10 хвилин. На жаль, життя людині врятувати не вдалося, чоловік помер.

“Близько пів години тому люди викликали швидку в Бучачі до універмагу, оскільки там втратила свідомість людина, яка очікувала на автобус. Незважаючи на те, що лікарня знаходиться зовсім поруч, зі слів свідків, швидка їхала більше 10-ти хвилин. А також водій не вмикав ні звукових, ні світлових спеціальних сигналів та їхав дуже не поспішаючи – людина померла. Я прибув на місце подій та взяв коментар у водія, який пояснив, що з Тернополя його проінформували тільки про те, що просто лежить людина і тому він не поспішав…”, написав Роман Довбенко.

Інформацію про цей випадок люди почали жваво обговорювати. У своїх коментарях під постом читачі зазначають:

“Так я була в той момент на автостанції .Швидка дійсно їхала помало,без всяких звуків без серени ,якзвичайнісінька машина .десь за хвилин 20 ,аможе більше змоменту виклику.Я ще подумала як вони їхали ,а що їм,однієї людини менше це ж не така втрата.Ганьба такі медицині,і ніякої довіри ,ганьба шоферові.Бо на місці того чоловіка міг бути шофера батько.Співчуття рідним.”, – написала Любов Трач. 

Обговорюють люди й те, чи вірно був здійснений виклик карети швидкої допомоги. Адже від того, яку інформацію подає заявник, залежать наступні дії медиків. Олег Гребеновський, зокрема, написав:

Перше запитання: а чи правильно було здійснено виклик швидкої і чи достатньо інформації було подано задля адекватної оцінки важкості ситуації? Просто “людині погано”, як зазвичай говорять не надають “екстратерміновості” виклику. Давайте розбиратись, а не навішати все на Швидку, як завжди.”

Чи були у діях медиків порушення – невідомо.  Деталі з приводу смерті чоловіка встановлять правоохоронці.

 

Попередня стаття

На Борщівщині під час купання пропав 34-річний чоловік, тривають пошуки

Наступна стаття

В Україні ввели кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому стані

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.