Після рясних опадів вода у криницях на Тернопільщині небезпечна для здоров’я

На Тернопільщині жителям підтоплених районів радять не пити місцеву воду. Зокрема фахівці Держпродспоживслужби дослідили воду у Бережанському, Збаразькому та Козівському районах за бактеріологічними та санітарно-хімічними показниками

З 16 відібраних (з них 7 з індивідуальних, децентралізованих джерел водопостачання) взірців питної води у 5 були встановленні невідповідності за санітарно-хімічними показниками (за мікробіологічними показниками відхилень не виявлено).

– Хоча перевищення даного показника (нітрати) не може призвести до гострих отруєнь, однак вживати таку воду є небезпечно для здоров’я, особливо дітям раннього віку.

В зв’язку з чим дана інформація з відповідними рекомендаціями доведена до відома власників, балансоутримувачів джерел водопостачання та органів місцевого самоврядування, – коментують ситуацію фахівці.

Попередня стаття

На Тернопільщині у сітки браконьєра потрапила червонокнижна черепаха (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі запрацювали атракціони (Перелік та вартість)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.