На Шумщині люди лягали під трактор, щоб фермер не травив бджіл (Відео)

– Сьогодні у Шумському районі була здійснена потрава бджіл, написала Ірина Смоляк у Фейсбук спільноті Типовий Шумськ . – Будь ласка, якщо ви бачите величезні машини або трактори для кропіння у день від 10.00 до 18.00 повідомляйте пасічників, яких ви знаєте або через знайомих.

На опублікованому  відео чоловік зафіксував трактор. Водія не було. На колесах транспортного засобу видно цвіт ріпаку, а отже тракторист щойно працював у полі.

У коментарях Ірина Смоляк розповіла, що завдяки громадському розголосу, техніка фермера опечатана і завдяки простим людям і пасічникам, які просто лягали під колеса трактора, робота з обприскування поля заблокована.

Та тільки на один день, – каже жінка. – Агроном заявляє, що кропив і буде кропити, так як йому зручно…. тобто серед білого дня…. Вбиваючи всіх представників комашиного світу: хрущів, джмелів, мух, диких бджіл і свійських бджіл. Це пряме і досить суттєве втручання в екосистему … А ніяких законів він не знає і знати не хоче…

У наступному пості пані Ірина дякує людям. Мовляв, завдяки активному поширенню інформації надалі на околицях села Рохманів заборонено кропити поля протягом усього світлового дня.

 

 

Попередня стаття

На Гусятинщині чоловік через ревнощі підрізав знайомого

Наступна стаття

Пацієнти Тернопільської онколікарні скаржаться на хабарі

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.