Проїзд у тернопільських тролейбусах повинен становити 4 гривні – ухвала суду

Відтепер вартість проїзду у тролейбусах Тернополя має знизитися і становити 4 гривні, – повідомив на своїй сторінці у Фейсбук Ростислав Небельський. 22 травня Тернопільський окружний адміністративний суд за позовом адвоката зупинив дію чергового рішення Виконавчого комітету Тернопільської міської ради №420 від 02.05.2019р. про підвищення тарифів на перевезення пасажирів електричним громадським транспортом.

1 листопада минулого року міська рада підвищила тарифи на проїзд у громадському транспорті Тернополя. Через протест жителів міста міський голова Сергій Надал скасував рішення виконкому. Проте 15 листопада міськвиконком знову затвердив нові тарифи, які почали діяти з 20 грудня. Вони мало чим відрізнялися від “скасованих”.

16 квітня  Восьмий апеляційний адміністративний суд визнав тарифи на проїзд в Тернополі незаконними, а рішення про підвищення тарифів виконавчого комітету Тернопільської міської ради протиправним та нечинним.  У міській раді зазначили, що чекають на офіційне друковане рішення суду, а до того часу тарифи на проїзд будуть незмінними. Також було направлено у Верховний Суд клопотання зупинити дію постанови апеляційного суду. Суд клопотання відхилив. Проте тарифи не зменшилися і до 22 травня були при готівковому розрахунку у маршрутці – 7 гривень, у тролейбусі – 6.

“2 травня на таємному засіданні Виконавчий комітет Тернопільської міської ради відновив дію тарифів, що були скасовані апеляційним судом. Я оскаржив ці махінації і вчора суд зупинив дію “відновлених тарифів” у електротранспорті. Тому від сьогодні тариф на проїзд у тролейбусах – 4 гривні і крапка; сплачуючи більше знайте – ви платите на розвиток місцевої корупції. Валідатори мають бути негайно переведені у режим 4-гривневого тарифу, якщо ні – просто не платіть. Я захищатиму усіх, до кого поліція матиме претензії.”, – зазначив Ростислав Небельський.

Повний текст ухвали тут: https://fex.net/s/z1x30yn

Додамо, що станом на 23 травня вартість проїзду у громадському транспорті, зокрема, тролейбусі не знизилася. Як і раніше ціна квитка при готівковому розрахунку становить 6 гривень. Про жодні зміни та ухвали, за словами кондуктора одного з тролейбусів #10, їх не повідомляли. Валідатори не перелаштовували на нижчу вартість квитка.

Попередня стаття

На Тернопільщині зросла кількість ДТП: за 4 місяці загинули 23 людини, ще 173 отримали травми (Відео)

Наступна стаття

На Гаївському перехресті у Тернополі повторно встановили висотні обмежувачі руху

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.