Риба у парку Топільче вимерла від нестачі кисню (Відео)

Замість прогулянки на свіжому повітрі – негативні емоції і запаморочення. Тернополяни, котрі нині гуляють у парку Топільче скаржаться на нестерпний сморід поблизу водойм. У двох ставках спливло сотні неживих рибин.

– Просто нема слів, – тернополянин Андрій

– Дуже смердить, з дитиною просто неможливо гуляти, – тернополянка Наталя.

Дохлу рибу у воді тернополяни побачили ще вчора. Нині працівники парку  виловлюють її сачками. Коментувати не хочуть.

Вода в озерцях каламутна. Та жодних забруднювальних речовин держекоінспекція не виявила. Основною причиною загибелі риби називають відсутність кисню.

– Заміряли кисень, кисню у воді нуль. Водорості, які гниють, температура води + 28 спричинюють задуху, рибі не вистачає кисню, від малька до більшої риби  помирає, – розповідає заступник начальника держекоінспекції у Тернопільській області Юрій Рослий.

Проконтролювати задуху не можуть.

– Ну не можемо передбачити, жара спаде, буде легше, – каже Юрій Рослий.

Міськрада оперативно зібрала фахівців на комісію. Нині порадились, завтра поділяться результатами.

Тим часом  вода у водоймах парку застоюється і далі, а жовте латаття під палким сонцем цвіте. Тож щодня кількість загиблої риби може збільшуватися.

 

Попередня стаття

«Басейн у центрі міста, канатна дорога та ілюмінація Бони»,− кременчани про зміни в райцентрі

Наступна стаття

Постачання гарячої води на БАМі відновлять пізніше (Графік)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.