Тернопільські студенти-медики складуть американський тест

Міжнародний іспит з основ медицини (IFOM) складатимуть тернопільські студенти 1-3 липня.

Іспит перевірить якість підготовки майбутніх лікарів. Це обов’язковий компонент державної атестації, який проводять вперше в Україні, ‒ зазначають у Міністерстві охорони здоров’я.

Поріг «склав-не склав» визначать відповіді на 160 завдань з анатомії, фізіології, біохімії гістології, фармакології та інших базових дисциплін. Перевірятиме тести Національна рада медичних екзаменаторів США (NBME), разом з українськими експертами. Результати IFOM студенти дізнаються до 6 серпня, а перескласти його можна буде з 13 серпня.

Як заявлють у МОН, під час написання завдань фахівці врахували українські реалії та він не є спробою позбавити когось дипломів.

Нагадаю, раніше тернопільські медики заявили, що складати IFOM їм непосилі, бо українська система освіти застаріла, а 28 червня вийшли на пікет біля медичного університету.

Попередня стаття

Тернопільські атлети привезли додому 18 медалей (Відео)

Наступна стаття

Банк у Тернополі «збіднів» на 400 доларів

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.