Суд Італії виніс вирок нацгвардійцю, родом з Тернопільщини

Сьогодні суд м. Павія (Італія) визнав винним Віталія Маркова у вбивстві італійського фотографа, засудивши його до 24 років позбавлення волі. Про це повідомив голова об’єднання українців в Італії Олесь Городецький.

«Жахлива новина! Італійський суд засудив Віталія Маркова до 24 років увʼязнення. Нема слів», – написав у Фейсбук Олесь Городецький.

Віталій Марков – колишній солдат Нацгвардії, громадянин Італії, родом з м. Хоростків Тернопільської області.

Як йдеться у повідомленні телеканалу UA: Тернопіль, чоловіка засудили за причетність до вбивства на Донбасі італійського фотографа Андреа Роккеллі та його російського перекладача Андрія Миронова.

Фотограф загинув 24 травня 2014 року, під час мінометного обстрілу біля гори Карачун, під Слов’янськом. Італійські правоохоронці затримали Віталія Маркова 30 червня 2017 року в аеропорту Болоньї.

На судове засідання 12 липня до Італії приїхали земляки засудженого.

Як зазначили на офіційній сторінці МВС України, у заключному слові, звертаючись до суддів, Віталій Марків сказав: «Не заглиблюючись у справу, про яку вже достатньо говорили мої адвокати, хочу сказати: я солдат, я патріот своєї країни… вірю в правосуддя і дякую Вам за вашу працю. Ми вимагаємо і сподіваємось на чесне правосуддя».

Довідка:

Віталій Марків народився 16 серпня 1989 року в м. Хоростків. У 2003 році разом з матір’ю і сестрою переїхав до Італії, де закінчив технічний коледж, отримав громадянство Італії. Працював діджеєм. В Україну повернувся у грудні 2013 року під час Євромайдану

Під час Євромайдану в Києві був членом Самооборони. З початком російсько-української війни став добровольцем у Нацгвардії України, далі підписав контракт. Він був заступником командира взводу батальйону. Брав участь у боях під Слов’янськом навесні 2014 року.

Фото: Олесь Городецький

Попередня стаття

У дитячому садочку Тернополя зафіксували спалах гострої кишкової інфекції

Наступна стаття

На Зустріч з Богородицею. Тисяча прочан з Тернополя вирушили до Зарваниці (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.