Український ОТТ-провайдер за кордоном Mediacast.TV відмовився транслювати телеканали «112 Україна», «ZIK», «NewsOne» та «Максі-ТВ»

Український ліцензований ОТТ-провайдер інтернет телебачення за кордоном Mediacast.TV відмовився від співпраці з каналами, що входять до медіахолдингу «Новини» (112 Україна, ZIK, NewsOne), а також Максі-ТВ. Інформація про це опублікована на офіційні сторінці компанії у Фейсбук.

Рішення було прийняте у зв’язку з тим, що перелічені телеканали останнім часом змінили вектор мовлення та почали демонструвати проросійські настрої.

З цього приводу засновник компанії Іван Вітенко зазначив:

«Mediacast.TV із самого початку розроблявся як проект, вільний від російської пропаганди. Щоб українці за кордоном мали можливість дивитися українські телеканали та отримувати інформацію без агресивних інформаційних маніпуляцій окупанта. Тому, нам вкрай важливо дотримуватися саме такого принципу у роботі».

Така позиція компанії знайшла підтримку користувачів сервісу, адже вони теж звернули увагу на негативну зміну контентної спрямованості у ефірах 112 Україна, ZIK, NewsOne та Максі-ТВ.

Варто зауважити, що ситуація з мовленням вказаних каналів наразі гостро обговорюється не лише активістами та суспільними діячами, але й політиками і державними органами. 112 Україна, ZIK, Максі-ТВ, а також NewsOne (який відключено з пакетів послуг Mediacast.TV ще пів року тому) були кілька разів позапланово ревізовані Національною радою питань телебачення та радіомовлення (Нацрада) на предмет розпалювання міжнаціональної ворожнечі, пропаганди держави-агресора та її органів, розповсюдження необ’єктивної інформації, самовільного внесення змін до програмної концепції. Як заявила заступник голова Нацради Уляна Фещук відомство має 33 судових справи щодо порушення чинного законодавства телеканалом «112 Україна» й застосувало 18 штрафних санкцій до каналу NewsOne.

Попередня стаття

«Хотів злетіти й завис». На Тернопільщині рятують лелеку

Наступна стаття

В Кременці пенсіонерка сапою вбила сусідське цуценя

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.