Бійки, реклама без замовників та іноземна агітація, – спостерігачі про передвиборчі порушення

Останній місяць передвиборчої кампанії на Тернопільщині пройшов з численними порушеннями. Про результати спостереження повідомили представники Громадянської мережі ОПОРА на прес-конференції 19 липня.

Як розповіла координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Тернопільській області Ольга Галушка, найчастіше кандидати порушували законодавство, розміщуючи зовнішню рекламу без вихідних даних, політичну рекламу в заборонених законом місцях, зокрема, на фасадах комунальних будівель, автостанції, електроопорах і навіть деревах.

Як зазначив т.в.о. заступника начальника Головного управління Національної поліції  в Тернопільській області Михайло Білецький, про значні порушення законодавства правоохоронні органи отримали 110 заяв та склали 50 адміністративних протоколів. З них левова частина – це агітаційні матеріали без вихідних даних.

В орендованих наметах деяких кандидатів проводили безкоштовний тест на визначення рівня глюкози в крові та наявність вірусу гепатиту С. Такі послуги в поліції розцінюють як непрямі підкупи виборців.

Два кримінальних провадження відкрили через сутички між кандидатами. Були й такі, що не відкрили виборчих фондів. Передвиборчу агітацію кандидати мають оплачувати виключно зі свого виборчого фонду, – наголосила координаторка спостереження Ольга Галушка.

Окрім того, телеканал «Тернопіль1» опублікував матеріал, в якому громадянин Польщі агітує за кандидата в одномандатному окрузі №167 від партії «Сила і честь» Володимира Іванишина. «Громадянин Польщі повідомив, що не знав про заборону іноземцям брати участь в агітації, а на наше звернення Володимир Іванишин відповів, що йому не повідомили про наміри зняти таке відеозвернення», – повідомила Ольга Галушка.

У поліції гарантують безпечне проведення позачергових парламентських виборів. Працівники поліції заступили на службу в 499 дільницях та ще на 713 планують заступити сьогодні.

«Ми готові забезпечити порядок на виборах. Я впевнений, що ці вибори пройдуть достойно і ми не допустимо тих правопорушень, які були на президентських виборах», – сказав т.в.о. заступника начальника Головного управління Національної поліції  в Тернопільській області Михайло Білецький.

За даними Державного реєстру виборців 6031 мешканець Тернопільщини тимчасово змінив місце голосування, тому зможуть проголосувати у місці перебування.

 

 

 

Попередня стаття

Через “замінування” залізничного вокзалу у Тернополі евакуювали понад 300 людей

Наступна стаття

На Тернопільщині затримали підозрюваних у вбивстві чоловіка (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.