На Тернопільщині облаштують сучасний сміттєсортувальний комплекс

Невдовзі на Малашовецькому полігоні, що на Зборівщині, облаштують сучасний сміттєсортувальний комплекс. Земельну ділянку для будівництва та утримання цього об’єкту  депутати Тернопільської міської ради вже виділили. Її загальна площа – 17,5157га. 

Необхідну документацію Тернопільська міська рада оформила ще минулого року. Розроблений також відповідний паспорт  Малашовецького полігону. Після виготовлення цього документа було оголошено конкурс на пошук інвестора для облаштування там сучасного сміттєсортувального комплексу. Перемогло ТОВ «ЕКО-ЛІДЕР Т». Підприємство входить в групу компанії «Кліар Енерджі», яка більш як 4 роки займається утриманням сміттєзвалищ та має 14 біогазових установок на всій території України.

«Влаштування сміттєсортувальної установки на Малашовецькому полігоні дасть можливість зменшити об’єми сміття, адже компанія займатиметься не лише відсортовуванням твердих побутових відходів, а також відкачкою небезпечного та шкідливого газу- метану, – додає Сергій Надал. – А після впорядкування території, влаштування там необхідного обладнання, освітлення та огородження, Малашовецький полігон буде відповідати усім сучасним вимогам та стандартам».

Окрім того, після передачі в оренду земельної ділянки, де розміщений Малашовецький полігон,  з бюджету громади більше не витрачатимуться кошти на утримання полігону, адже тепер цим займатиметься компанія- інвестор. Натомість ті кошти будуть спрямовані на інші потреби міста.

Попередня стаття

У Тернополі школярі та студенти не платитимуть за проїзд

Наступна стаття

На Тернопільщині розшукують водія, причетного до смертельної аварії

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.