На Тернопільщині лис живе в Будинку культури

Друг з лісу. На Тернопільщині лис живе поблизу людей. Він оселився в Будинку культури села Улашківці, що в Чортківському районі.

Місцеві мешканці дали тварині кличку – Васька, і вважають його повноцінним жителем села.

Про Ваську повідомила Наталія Мельник у соцмережі Фейсбук. Їй вдалось зробити фото, коли рудий грався.

«Лис не боїться людей, місцеві називають його «наш Домовичок». Він дуже грайливий і любить позувати для фото. Вдень гріється до сонечка на підвіконні. На мою думку, не тікає, бо в селі завжди є їжа, наприклад, кури», – розповіла Наталія Мельник.

«Я побачив це лисеня 2-3 тижні тому, але відколи воно тут мешкає – не знаю. Живе в закинутому Будинку культури, але він не перший: раніше там бачили два виводки рудих», – розповідає сільський голова Улашківців Володимир Дерій.

Чоловік додає, що зараз селяни готуються до свята – Дня села, тому можуть часто спостерігати за новим мешканцем, який живе в центрі. Улашківчани на Ваську-Домовичка не скаржаться, а навпаки, люблять тварину.

«Ніхто його не боїться, бо поводиться спокійно. Вчора біля пам’ятника Шевченку грався. Нині вранці прийшов, походив біля нас на сходах. Однак ближче 4-5 метрів не наближується. Лис сам себе годує», – повідомив сільський голова.

Дика тварина може переносити сказ, що дуже небезпечно для людей. Проте Володимир Дерій каже, що це питання піднімали, але поки що застережних заходів не прийматимуть – лис неагресивний.

Фото: Nataliia Melnyk

 

 

 

Попередня стаття

Найкращі науковці Тернополя отримають від 15 до 20 тисяч гривень

Наступна стаття

На Тернопільщині розшукують організатора терористичної групи

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.