У Тернополі борються за Кубок України з пожежно-прикладного спорту (Відео)

16 команд зі всієї країни борються за Кубок України з пожежно-прикладного спорту. Востаннє такі змагання у Тернополі відбулись у далекому 1977 році. З 120 учасників, лише 9 – дівчата.

«Такі змагання неважкі, організм звикає. Проте вже закінчення сезону, тому витривалість знизилась», – каже пожежна рятувальниця у м. Ківерці Юлія Гаврилюк.

Смугу з перешкодами намагаються подолати як професійні рятувальники, так і студенти.

«Підготовлені люди швидше допоможуть. Це все спортсмени, теперішні і майбутні офіцери», – розповідає суддя міжнародної категорії Павло Скуба.

Вогонь, розгортання пожежної мотопомпи, підйом штурмовою драбиною – завдання, наближені до реальних.

«На сьогоднішні змагання використали 40 літрів дизпалива, 16-17 літрів бензину та тонну води», – зазначає пожежний рятувальник Володимир Галіян.

Працівники ДСНС показали тернополянам професію зблизька.

«Рятувальники – це ті, що допомагають людям та гасять вогонь. Я не хочу бути рятувальником, тому що це складна робота», – ділиться тернополянин Яків.

«Цікаво подивитися як змагаються рятувальники. Серед пожежників маю багато друзів», – тернополянин Олег.

Тернополянки ж, в захваті від рятувальників.

«Дуже подобаються учасники. Хлопці стежать за собою та підтримують фізичну силу», – каже студентка Національного університету цивільного захисту України Катя.

Триватимуть змагання за Кубок України до 2 серпня.

Попередня стаття

Змагання на тракторах. Компанія «Контінентал» організувала інтерактивні навчання (Відео)

Наступна стаття

«За тиждень компетентним не станеш», – тернополяни про навчання депутатів у Трускавці (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.