Реалії капеланів. Військовий священик з Тернополя презентував книгу на Луганщині (Відео)

Про будні військових духівників – у книзі. Душпастир з Тернополя В’ячеслав Кізілов упорядкував видання «Капелани» та презентував його на Луганщині.

«У книзі – історія капеланства та його сьогодення. Великою мірою йдеться про духівників часів УПА та січового стрілецтва, але основне – розповіді та цікаві історії священиків, військових капеланів, які були на теренах російсько-української війни від початку», – прот. В’ячеслав Кізілов, старший військовий капелан Тернопільської області.

Видання присвячене світлій пам’яті капеланів Валентина Серовецького та Віталія Філозофа.

«Книга ця на згадку про загиблого нашого побратима отця Валентина Серовецького, який служив з нами в «Айдарі». Коли я служив в батальйоні «Айдар», він вже був у полоні», – о. Володимир Беспалий, військовий капелан.

Історії священика на війні з уст упорядника книги слухають гості Старобільської бібліотеки: бійці, душпастирі, волонтери.

«Страшно, коли молода людина потухла. Йому не потрібно було нічого. Не знаю які слова я знайшов, але коли ми поговорили, він сказав: «в Бога на мене є плани. Я буду жити». Це було для мене таким одкровенням, що я сказав: щастя для капелана – бути на своєму місці в потрібний час», – прот. В’ячеслав Кізілов, старший військовий капелан Тернопільської області.

Капелани стали на захист України разом з військовими. Їхня молитва захищає від ворога не менше, ніж зброя.

«В нас там кажуть: пане ксьондз, що ви тут робите? А я кажу: а що ви тут робите? – Ми захищаємо неньку-Україну. А я кажу: я прийшов молитися за вас, щоб мали силу і здоров‘я відбити ворожі напади», – о. Володимир Андрухів, військовий капелан 44-ї окремої артилерійської бригади.

«Я хочу подякувати вам, висловити свою подяку і повагу, тому що ви – душа армії. Ви були на передовій і зробили все, щоб зберегти мир на нашій землі», –Ольга Мірошниченко, волонтер.

Присутніх об’єднують Бог та Україна, тому вони моляться і виконують Державний Гімн.

 

Попередня стаття

Броньований «Хаммер» у центрі міста. У Тернополі демонструють військову техніку (Відео)

Наступна стаття

Дітям-сиротам, які хочуть отримати житло, необхідно поновити документи

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.