Обгорілі тварини та зіпсований ґрунт. На Тернопільщині горять поля (Відео)

Край неба палає. На Тернопільщині горять поля. Здебільшого – підпали. Тліють стерні та суха трава. Післяжнивні залишки ліквідовують, аби очистити землю. Вогонь знищує не тільки сухостій, але й тварин. За самовільне випалювання рослинності, або її залишків – штраф, нагадують пожежники. Стягнення від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170,0 до 340,0 грн). Для посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850,0 до 1190,0 гривень).

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340,0 до 680,0 грн.) і на посадових осіб – від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1190,0 до 1700,0 гривень).

Відповідно до статті 245, Кримінального Кодексу України – підпали караються штрафом від 300 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 5100 до 8500 гривень), або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той же період. Ті ж дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Попередня стаття

Тернопільські парки готують до святкування Дня міста (Фото)

Наступна стаття

У Тернополі дідусь поїхав отримувати пенсію і пропав (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.