Водій тернопільської маршрутки наробив крику через проїзд із собакою

“Нехай повертає 7 грн і я вийду без проблем”. Настасья Вікторівна написала у Фейсбук про неприємність, яка трапилась з нею в тернопільській маршрутці.

І коли вже це закінчиться? Сьогодні в 8 ранку їхала в 16 маршрутці до 6 магазину.
В марштуртку зайшла разом з Люсі, котра була на повідку і з намордником на шиї. Крім мене був тільки один пасажир – якась дівчина. Водій побачив, що я з собакою, але нічого не заперечив, перепитав тільки чи маю 2 грн, щоб зручніше дати решту.
Після того, як я відвела на місце собаку, повернулася до водія і попросила квиток на проїзд. У відповідь отримала “не дам”, а на питання чому – “бо не хочу”.
Під мій запитальний погляд, почав голосно говорити, що вот Ви з собакою зайшли. Я сказала, що він повинен видати квиток, у відповідь крик (!). “Всі ви завжди знаєте, шо повинен я, а не ви!”
Пішла претензія, що собака без намордника, я показала йому намордник на Люсі, потім претензія, що без паспорта собака, я сказала, що паспорт є. Опісля претензія, що намордник не застібнутий і що я повинна запитатися водія чи можна мені заходити з собакою. Під всі ці крики (нормального тону не було!), я сказала: нехай повертає 7 грн і я вийду без проблем. Водій далі під свої слова видав квиток і я сіла на місце.

Питання: яке право має водій так поводитися з пасажирами, дозволяти собі підвищувати голос? Чому, якщо собака по правилах має намордник і документи, я зобов’язана питати дозволу зайти в маршрутку, і головне, чому питання про собаку виникло тільки тоді, коли водій зрозумів, що не поставить мої 7 грн собі в кишеню?!

Нагадуємо, що загальні умови транспортування домашніх тварин у міському автомобільному транспорті закріплені у Постанові КМУ від 16.11.2011 № 1402 «Про затвердження Правил транспортування тварин», згідно яких можна у салоні транспортного засобу перевозити дрібних тварин у кошиках, сумках із суцільним дном, птахів у клітках, собак у намордниках за наявності повідка, за умови, що тварини не забруднюють салон та речі пасажирів і розташовуються на підлозі, а за наявності підстилки – на сидінні (в таксі).

Попередня стаття

Жителя Тернопільщини, який до смерті побив чоловіка, ув’язнили на 10 років

Наступна стаття

“Бо не хочу”: між водієм тернопільської маршрутки і пасажиркою виник конфлікт через квиток

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.