З підсвіткою, але без пандуса: у Тернополі оновлюють сходи біля фонтану «Каскад» (Відео)

Ліхтарі – ретро, освітлення – сучасне. Сходи біля фонтану «Каскад», або «Сльози Гронського», будують заново. Основа буде з бетону, сходинки – з теребовлянського піщаника, облицьовані декоративним каменем. У самому фонтані гранітні плити замінять новими.

Під час оновлення, фонтан та сходи зазнали великих змін.

«Старе тут залишилося тільки дно», – робітник Юрій.

«Все розсипалося, тому капітальний ремонт був необхідний. Ми заливали повністю моноліт, армували, бетон там надійний зараз. Пандуси нереально зробити, тому що тут високий кут нахилу. Якщо молода мама, наприклад, буде йти з візком, то може зашпортатись», – каже директор підрядного підприємства Андрій Божко.

Реконструкція сходів та фонтану коштує 3 мільйони гривень.

Лівий спуск обладнали двостороннім поручнем. За кілька місяців тут зміниться освітлення, вартістю 975 тисяч гривень.

Демонтовані раніше чотири світлові колони, повернули на місце. Їх тепер називають «ретро», бо нагадують перші, встановлені у 60-х роках.

«Нові сходи – це добре, бо старі хиталися і могли впасти комусь на ногу. Про під світку, то я вважаю, що треба поставити датчики руху коли люди йдуть, щоб вони вмикалися», – вважає тернополянин.

«Враховуючи замок, і те, що ми спускаємося сходами, я думаю, що воно якраз під цю тематику розраховане. Можливо, не так пафос, просто люди люблять, щоб все освітлювалося», – тернополянка.

Капітального ремонту фонтану «Каскад» не було з часу його відкриття. «Косметично» його відремонтували у 2008 та 2012 роках. У 2008 році відкрили фонтан з оновленою кольоровою під світкою. Закінчити ремонт біля фонтану планують до 28 серпня.

 

Попередня стаття

Біля костелу в Тернополі – аварія на водопроводі: дорогу перекрили (Фото)

Наступна стаття

У школі на Зборівщині спалахнула пожежа: обійшлось без жертв (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.