У Тернополі створять наглядові ради

У найбільших комунальних підприємствах  Тернополя створять наглядові ради. Таке рішення прийняли депутати міської ради. Також посадовці затвердили Положення про утворення таких рад та критерії комунальних підприємствах, відповідно до яких утворення наглядових рад у них є обов’язковим.

Відповідно до прийнятого рішення, виконавчий комітет Тернопільської міської ради зобов’язаний визначити перелік комунальних підприємств, які підпадають під затверджені критерії.

“Це ще один важливий крок до забезпечення прозорості та відкритості діяльності не лише органів влади, а й комунальних підприємств Тернополя. Адже такі ради виконуватимуть наглядову функцію за діяльністю найбільших комунальних підприємств у місті. До складу наглядових рад будуть входити представники: громадськості, депутатського корпусу та органів виконавчої влади.

Ради працюватимуть на громадських засадах і, відповідно до чинного законодавства, вони будуть наділені повноваженнями та правами здійснювати контроль і моніторинг за діяльністю комунальних підприємств, їхніми фінансовими ресурсами, податками та іншим”, – повідомили у Тернопільській міській раді. 

Утворення наглядових рад є поширеною практикою у європейських країнах, і у Тернополі ця практика дасть додатковий поштовх до розвитку наших комунальних підприємств та підсилить контроль громадськості за їхньою діяльністю.

 

Попередня стаття

На Чумацькій у Тернополі встановили обмежувачі швидкості, дорожні знаки та дзеркала (Фото)

Наступна стаття

Частина Тернополя два дні буде без води

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.