Тернопільським школярам розповіли про відповідальність за насильство

У навчальних закладах Тернополя проходять правові уроки, на яких школярів вчать захищатися від цькування. Заняття проходять у рамках Всеукраїнського тижня протидії булінгу. До просвітницьких заходів долучилися і поліцейські Тернопільщини.

Вони влаштовують зустрічі з школярами та учнями професійних училищ та розповідають про можливу відповідальність за жорстоку поведінку до своїх однолітків та малолітніх.

На правових уроках правоохоронці розповідають підліткам, що будь-яке насильство є неприйнятним та осудним, однак саме шкільний булінг проявляється серед дітей найчастіше. Саме через часті випадки насилля в Україні впроваджено адміністративну відповідальність за вчинення булінгу.

Відтепер цькування малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу карається штрафом від 850 до 1700 грн або громадськими роботами від 20 до 40 годин. Такі діяння, вчинені повторно протягом року після або групою осіб караються штрафом у розмірі від 1700 до 3400 грн або громадськими роботами на строк від 40 до 60 годин. У разі вчинення булінгу (цькування) неповнолітніми до 16 років, відповідатимуть його батьки або особи, що їх заміняють. До них застосовуватимуть покарання у вигляді штрафу від 850 до 1700 грн або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин. Окремо передбачена відповідальність за приховування фактів булінгу (цькування).

Попередня стаття

У центрі Теребовлі демонтують пішохідний міст (ФОТО)

Наступна стаття

У Чорткові створили 16-метровий мурал на вежі рятувальної частини (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.