На «Козацькому острові» у Тернополі прибрали до дня чистих берегів (Фото/Відео)

«Козацький острів» у парку «Топільче» став чистішим.

Сьогодні, 19 вересня, там відбулась екологічна акція до Міжнародного дня чистих берегів річок.

Сміття, залишене відпочивальниками, та гілки, від яких попередньо очистили територію «Козацького острівка», прибрали працівники Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області та студенти географічного факультету ТНУП ім. В. Гнатюка.

«Троє хлопців взяли шуфлі, щоб зарівняти рів, у який виливали намул з водойми, а дівчата замітатимуть тротуар, також зберемо сміття на острівку. Студенти-екологи мають долучатись до таких акцій. Крім теоретичних знань вони повинні мати практику», – каже доцент кафедри геоекології та методики навчання екологічних дисциплін ТНПУ ім. В. Гнатюка Ігор Чеболда.

«Хочемо показати приклад тернополянам, щоб вони також долучались до цієї акції, адже їм тут жити. Я думаю, в забрудненому середовищі не надто приємно гуляти і проводити вільний час», – розповіла студентка географічного факультету ТНПУ Вікторія Гуменюк.

Цьогоріч акцію проводять вдруге. Вибрали острівок, адже це одне з найбільш забруднених місць у Тернополі.

«Оскільки ми очищуємо водойму від мулу, то хотіли б ще й на острівку прибрати, тому сьогодні проводимо таку акцію з нашими працівниками та студентами-екологами», каже начальник регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області Анатолій Качка.

Акцію провели під гаслом «Я прибрав – твоя черга».

Попередня стаття

У Тернополі врятували чоловіка, який у зачиненій квартирі впав у кому

Наступна стаття

«Витягнули 3 вантажівки сміття і гармату»: у гідропарку завершують очищення водойм (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.