У воді із джерела у Ступках виявили кишкову паличку

Тернопільський обласний лабораторний центр провів моніторинг якості води із природних джерел в селах Острів, Смиківці, Ступки, Товстолуг та Гаї Гречинські Тернопільського району.

За результатами лабораторних досліджень, вода із природного джерела у селі Ступки за санітарно-мікробіологічними показниками не відповідає вимогам. У ній виявили кишкову паличку.

Щодо санітарно-хімічних показників, то взірці з усіх джерел у нормі.

Як зазначила лікар із загальної гігієни відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень Христина Черномиз, показники якості питної води із природних джерел є нестабільні і залежать від багатьох факторів природного характеру, зокрема рівня стояння ґрунтових вод, кількості опадів тощо, які можуть мати негативний вплив на її якість та призвести до виникнення гострих кишкових інфекцій.

Попередня стаття

У Тернополі презентують книгу з мобільним додатком

Наступна стаття

Прилад Tru Cam та рейди: у поліції розповіли, як зменшать кількість ДТП в області (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.