Декоративні дерева і кущі: новий тернопільський парк максимально озеленять

Понад 65 % території нового міського парку становитимуть зелені насадження.

Проект нової паркової зони, площею 10, 5 га, представили у міській раді. Новий парк побудують на вул. Київська–Генерала М. Тарнавського. Потребу у створенні нового парку зумовлюють тим, що у житлових районах Тернополя «Сонячний» та «Північний», де проживає понад 70 тисяч людей, практично відсутні території для відпочинку. Одночасно відвідувати даний парк зможуть понад 1000 осіб.
Відповідно до проекту територію міського парку планують максимально озеленити декоративними деревами і кущами, а також квітковими композиціями.

Окрім того, у парку розмістять такі функціональні зони:

– Відпочинково-рекреаційна зона: зелений амфітеатр навколо виставкового павільйону, сад квітів з «сухим» басейном, майданчик «барбекю», кафе, прогулянкові доріжки серед ландшафтних і скульптурних композицій парку;

– Дитяча зона: ігрові майданчики для дітей віком 2-6 років, активні ігрові майданчики для дітей 7-12 років;

– Спортивно-ігрова зона: майданчики для міні-футболу, волейболу, тенісу, екстремальна велотраса, скейтмайданчик, майданчик силових тренажерів;

– Зона дрібної торгівлі: на головних входах у парку розміщені групи тимчасових споруд торгової діяльності для відвідувачів парку;

– Господарська зона: громадські вбиральні, господарська будівля для обслуговування парку, майданчики для тимчасового паркування автомобілів відвідувачами парку.

Як зазначають на сайті міської ради Тернополя, у парку збудують виставковий павільйон у формі соняшника, де експонуватимуть твори сучасних митців і наукові винаходи, проводитимуть культурні заходи. Дах споруди буде виконаний із сонячних батарей, енергія яких буде використана для потреб парку.

 

Попередня стаття

«З візочком проїхати неможливо», – тернополяни про висоту бордюрів у місті (Відео)

Наступна стаття

Гаряча вода в будинках тернополян 23 вересня не зʼявилась: увімкнення перенесли

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.