«Резервісти чи військовозобов’язані?» – службовці з Тернопільщини вважають, що їх надурили у військкоматах (Відео)

Військові з Тернопільщини проходять навчання на одному з українських полігонів, разом з учасниками з інших областей. Службовці вважають, що їх дурять з виплатами. Через це вимагають пояснити, в якому статусі перебуває кожен з учасників військових зборів: резервістів чи військовозобов’язаних. Від статусу залежить оплата за відпрацювання на полігоні, і в обох категорій вона неоднакова.

Сьогодні, 25 вересня, учасники військових навчань виступили за те, щоб зʼясувати розмір виплат.

Відео зібрання з полігону опублікував молодший сержант Yaroslav Shulyak у Фейсбук.

«Нас викликали військкомати і направили на полігон для проходження військових зборів як резервістів. Пройшов майже місяць, і тут з’ясовується що ми вже не резервісти, а військовозобов’язані!? Особисто я не торгувався за гроші в військкоматі з майором і приїхав сюди з власних переконань, але питання в іншому: чому такий бардак? Чому військкомати дурять людей і тим самим зривають проведення безперечно потрібних для національної безпеки військових зборів на які з державного бюджету виділяються мільйони наших з вами гривень?

Майже місяць на полігоні все було добре, всі ми знали що ми – резерв, вчилися і добросовісно виконували свої обов’язки, неодноразово відпрацьовували бойові стрільби, командири (з бойовим досвідом АТО /ООС) перед строєм оголошували нам подяки за відмінні показники в навчанні, а тут із своєю незрозумілою інформацією втрутилися військкомати і почалося…
Прохання до керівництва держави долучитися до вирішення цього питання, провести відповідні перевірки, не виключено що це робиться умисно, щоб дискредитувати діючу владу. Дане відео знято з відома та в присутності командування нашої бригади»
, – написав Ярослав Шуляк.

Кількома годинами пізніше бесіду з військовими провів начальник фінансів Західного оперативного командування. Він повідомив, що людей, яких відправили на службу, недостатньо проінформували у військкоматах.

«Нас відправляють, але ніхто не знає: резервіст він чи військовозобов’язаний. Всі хлопці з Тернопільщини вважають, що вони – резервісти, тому розраховували на суми близько 4 тисяч, поки не зателефонували на гарячу лінію Збройних Сил України. Я про це навіть не питав, бо пішов з власних переконань. Від статусу залежать наші законні виплати. Виходить, що військовозобов’язані отримують тільки близько 300 гривень добових і 1900 гривень мінімальної виплати на місяць. Оголошення про розміри виплат у місці дислокації зʼявилось тільки сьогодні після нашого зібрання», – каже молодший сержант Ярослав Шуляк.

Командування на полігоні зможе відповісти на запитання лише після перевірки всіх військових квитків. Однак службовці вважають: людей не проінформували спеціально, аби ті поїхали на навчання.

Попередня стаття

Програма «Позиція» з народним депутатом Ігорем Василівим (Наживо)

Наступна стаття

Ветерани Добровольчого Українського Корпусу протестують під ОДА (Наживо)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.