У Чорткові перепоховують рештки воїнів УГА, виявлених під час будівництва меморіалу

Рештки солдатів Української Галицької Армії перепоховують 25 вересня на міському кладовищі у Чорткові. Їх знайшли 3 липня у котловані, який вирили для будівництва меморіального пам’ятника воїнам Української Галицької армії, – повідомляє UA: Тернопіль.

За фактом наруги над похованнями 5 липня чортківські поліцейські відкрили кримінальне провадження, – повідомив телеканалу UA: Тернопіль речник Нацполіції області Сергій Крета. Поліцейські встановили, що фірма-підрядник, яка здійснювала земельні роботи, орієнтувалася на висновок, згідно з яким на місці котловану поховань не мало бути.

Замовником будівництва меморіалу, вартість якого складає близько 13-ти мільйонів гривень, є обласне управління капітального будівництва. Договір про будівельні роботи укладено 14-го червня. Завершити його мали 31 грудня 2020-го року, однак будівництво меморіального пам’ятника зупинили.

8 липня на кладовищі в Чорткові, де знайшли поховання, збиралися краєзнавці, представники управління будівництва, Чортківської міськради та громадської організації «Альтернатива – Чортків», експерти з ексгумації «Доля». Вони вирішили, що скелети потрібно дослідити та перепоховати, а будівництво меморіалу – продовжувати.

Кошти на зведення меморіалу виділять з бюджетів Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей, керівники яких підписали меморандум про створення пам’ятника 1 листопада 2018-го року в Львові.

Фото: UA: Тернопіль

Попередня стаття

У Тернополі затримали чоловіка, який шантажував забудовника і вимагав у нього 25 тисяч доларів

Наступна стаття

Книжкові смаколики та творчі марципани, – тернополян запрошують на бібліотечний кейтерінг

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.