У разі небезпеки люди з особливими потребами можуть викликати поліцію одним натисканням на кнопку (Відео)

Як працює мобільний додаток «My Pol» поліцейські продемонстрували членам  Тернопільської обласної організації Українського товариства глухих. Ця програма неабияк стане у нагоді людям з обмеженими можливостями, адже тепер вони у разі реальної загрози зможуть викликати правоохоронців лише одним натисканням на кнопку.
My Pol – це офіційний безкоштовний канал зв’язку між службами Національної поліції та громадськістю. Його мета – оптимізувати  роботу правоохоронців та пришвидшити взаємодію з населенням.
– Даний додаток допомагає людям швидше повідомити про правопорушення. У ньому містяться  різні категорії, одна із них – кнопка негайної допомоги, – розповідає Ярослав Коненко, начальник сектору управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в області.
Переваги цього мобільного додатку в тому, що він дозволяє із легкістю зв’язуватись із правоохоронцями у форматі 24/7 за допомогою кнопки SOS. Повідомлення відразу потрапляє до диспетчера, який організовує реагування на нього. Поліцейські оперативно виїжджають на виклик. Крім того, за допомогою геолокації можна визначити точне місце знаходження заявника.
Додаток «My Pol» особливо актуальний для людей, які мають вади мови та слуху, адже вони позбавлені можливості самостійно зателефонувати до правоохоронців  та покликати на допомогу.
За словами голови Тернопільської обласної організації Українського товариства глухих Надії Коцовської, мобільний додаток буде дуже корисний для слабочуючих людей. Тепер вони зможуть самостійно без допомоги перекладача надати собі допомогу та зв’язатися з поліцією.
Поліцейські пояснили членам організації, як правильно користуватися додатком та продемонстрували,  як він працює на практиці. Втім, застерігають правоохоронці: експериментувати чи без потреби використовувати програму не варто, адже допоки поліцейські їхатимуть на неправдивий виклик, хтось дійсно потребуватиме їхньої допомоги.
Попередня стаття

У Тернополі на «Новому світі» горів склад з розчинниками для фарби (Відео)

Наступна стаття

Помер депутат Тернопільської облради Олександр Башта

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.